2021 Bayamesa Valientes Corred
«Κωδικός Προμνησίας» (Déjà vu)

Μια μικρή καρναβαλική ιστορία ενός ζευγαριού, ζευγάρι το οποίο κάτω από την μελαγχολία της καραντίνας, αποφασίζει να διασκεδάσει την κατάσταση και να προσπαθήσει να ζήσει αυτό που ζει κάθε χρόνο την εποχή του καρναβαλιού. Έτσι, αναζητώντας το πνεύμα του καρναβαλιού, μεταφέρεται σε διάφορα εμβληματικά καρναβαλικά σημεία της πόλης: αρχές παρελάσεων, Δημοτικό Θέατρο, πλατεία Γεωργίου, Αγορά Αργύρη, πρώην αποθήκες ΑΣΟ κ.α. αναζητώντας την διασκέδαση και την χαρά. Σύντομα θα διαπιστώσει ότι οι συνθήκες και το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικά, αφού βιώνουν εντελώς αντιφατικές καταστάσεις µε αυτές που γνώριζαν. Οι εικόνες που έχουν παραμείνει στο µυαλό τους εμφανίζονται συνεχώς μπροστά τους και συγκρούονται µε αυτό που πραγματικά ζουν. Σύντομα θα διαπιστώσουν ό,τι άλλαξαν πολλά, αλλά και ότι τίποτα δεν µπορεί να σβήσει από την καρδιά τους το πνεύµα του καρναβαλιστή και την αισιοδοξία που το διακατέχει…

Πρόκειται για ένα video dance, στο οποίο εκφράζεται χορευτικά η ανάγκη όλων αυτών που προσμένουν το καρναβάλι για να δημιουργήσουν, αλλά και να διασκεδάσουν σε συνθήκες όπως η στενάχωρη καραντίνα. Οι σκηνοθετημένες χορογραφίες σε εμβληματικά στοιχεία της πόλης και οι αντιθέσεις των εικόνων, εκφράζονται τηλεοπτικά προβάλλοντας τη δύναμη των αντιθέσεων, αλλά και τη δύναμη του πνεύματος του καρναβαλιού.

Ταυτότητα παράστασης: Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα Βοηθοί χορογράφου: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Γεωργία Σακκά Χορεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Γεωργία Σακκά Ηθοποιοί: Γιώργος Κομνηνόγλου, Περικλής Σιούντας Τελάλης : Γιώργος Λογαράς Μακιγιάζ: Νατάσα Ντότσικα Ραφή κοστουμιών: Χαρά Παπαδοπούλου («Ο Κόσμος της Χαράς») Κινηματογράφηση – μοντάζ: Χρήστος Ορτέντζιο Εκτέλεση Παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων (ΚΕ.ΔΗ.Π.) – Καρναβάλι Πάτρας

 
Ερασιτεχνικό θέατρο

«Έξοδος για το Θέατρο» -  Θεατρική Ομάδα «Ήθος Ποιεί» Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του συγγραφέα και περφόρμερ Καρλ Βαλεντίν. Το μονόπρακτο παρουσιάζει ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να παρευρεθεί σε θεατρική παράσταση μετά από δώρο 2 εισιτήριων που τους έκανε η γειτόνισσας. Τα ευτράπελα μόλις ξεκινούν! Ξεχνάνε το όνομα του γιού τους ("Γιάννης ή Παύλος;"), του γράφουν ένα σημείωμα για το πού θα πάνε ("είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στο θέατρο;"), ντύνονται βιαστικά ("έλα να μου κουμπώσεις το κουμπί γιατί θα μου στρίψει!") και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, έρχεται και η γειτόνισσα για λίγο λάδι! Έχουν ξεχάσει όμως μια λεπτομέρεια...

 

«Κ…όπως Καρναβάλι» – Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Ροϊτίκων
Υπόθεση: Ο χορός του Ντόμινο, η προσμονή, η προετοιμασία και η μεταμφίεση, τα καρναβαλικά πληρώματα και η δεύτερη συνάντηση μισό αιώνα αργότερα… Άνηθος, σπανάκι, ρύζι και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ….ΑΡΧΙΖΕΙ.

 

«Μετακίνηση 6» – Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα της  Α΄ΕΛΜΕ
Mια συνάντηση ηλικιωμένων (ευπαθείς ομάδες)  που έχει κανονιστεί στο f/b, με άκρα μυστικότητα (εν μέσω lock down), γίνεται η αφορμή να εξελιχθεί  μια  κωμωδία παρεξηγήσεων σε ένα  διονυσιακό δρώμενο, με αριστοφανικές αναφορές που πατάει γερά  στο σήμερα αλλά και που ζωντανεύει ανερυθρίαστα πιπεράτες στιγμές από τα διαχρονικά  αποκριάτικα δρώμενα αιώνων τόσο στην πόλη μας όσο και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Μια αφορμή για να σαρκάσουμε τα κακώς κείμενα της εποχής μας με σπαρταριστούς διαλόγους χωρίς σεμνοτυφίες πιστοί στο πανάρχαιο πνεύμα της αποκριάς.

 

«Μικρές Μασκαρεμένες Ιστορίες» – Θεατρική Ομάδα 19ου Γυμνασίου Πατρών

Bασισμένο σε κείμενα του Γάλλου Παιδαγωγού Μπερνάρ Φριο, σατιρίζει τα κακώς κείμενα μιας «φυσιολογικής» καθημερινότητας.


Μια καρναβαλική ιστορία - Δημήτρη Ζαπάντη

Ακούμε την αφήγηση αποκομμάτων των εφημερίδων από το 1900 έως το 1978 από τον κ. Διονύσιο Καπρούλια, όπως είναι καταγεγραμμένα στο μουσείο τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.ΠΗ.Ν αποτυπώνοντας με πρωτογενείς πηγές την ιστορία του καρναβαλιού. Ταυτόχρονα, βλέπουμε μια υποπλοκή με ένα ζευγάρι (Δημήτρη Βαμβακά, Δήμητρα Θεοδωροπούλου), να αλληλεπιδρά σε μία σχέση που εξελίσσεται ανά δεκαετίες. Τα ζευγάρι δρα σε συγκερασμό με όσα ακούγονται στην αφήγηση, βοηθώντας τη χρονική συμπύκνωση του έργου.

 
Μώμος ο Πατρεύς 2021

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο όλες τις συμμετοχές του 13ου Φεστιβάλ Σάτιρας "Μώμος ο Πατρεύς".

https://www.carnivalpatras.gr/event/momos-o-patreus-2021/

 
Κρύμμενος θησαυρός 2021

 
Αφίσες 2021

 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL